Share this article

print logo

Final exam Our year-end quiz tests how much you know about the places and faces featured in Gusto during 2006

How closely have you been paying attention to Gusto this year? Well, it's time to put yourself to the test with some questions based on what you've seen each week during 2006.

Some of the questions offer trivia about Gusto itself, others ask about the people and topics featured on these pages. All of the answers can be found in the past 51 editions of Gusto.

So grab a pen and see how thoroughly you were reading this year. And remember, there's always next year.

1. Match the quote to the person who said it in Gusto:

A. India.Arie

B. David Copperfield

C. Cathy Rigby

D. Megan Mullally

1. "The only person I'm not into is, you know, Britney."

2. "When I was starting, there really never was an option to do what I'm doing now, play arenas, be international and all that."

3. "I have to be confident knowing that everybody is not going to like everything I say."

4. "I couldn't do half the things I've done if I weren't the size that I am."

***

2. What street had the most restaurants reviewed by Janice Okun in 2006?

A. Hertel Avenue

B. Elmwood Avenue

C. Maple Road

D. Main Street (Buffalo/Williamsville)

***

3. Which singer used to be a college humanities professor?

A. Michelle Branch

B. Jon Secada

C. Jewel

D. Colm Wilkinson

***

4. What actor shuns venues that use his movie-star status to promote performances by his band, 30 Seconds to Mars?

A. Jared Leto

B. Bruce Willis

C. Kevin Bacon

D. Teddy Geiger

***

5. Match the star rating given by Jeff Miers to the CD:

1. 1 star

2. 2 stars

3. 3 stars

4. 4 stars

A. Matisyahu, "Youth"

B. Christina Aguilera, "Back to Basics"

C. Dem Franchise Boyz, "On Top of Our Game"

D. Bjork, "Surrounded"

***

6. Which of the following was not one of Jeff Miers' tips for people looking to get out onto the local music scene?

A. Know the scene

B. Plan ahead

C. Take baby steps

D. Don't sweat the small stuff

***

7. The work of artist Suzy Lake was on display at Hallwalls last winter and was reviewed by Richard Huntington in the Feb. 3 Gusto. Lake moved from Detroit to Canada in 1968 in response to what?

A. Spread of color TV

B. Pierre Elliott Trudeau becoming prime minister

C. Death of Bobby Kennedy

D. Vietnam War

***

8. When Queen came to town with original members Brian May and Roger Taylor in March, who took Freddie Mercury's place on lead vocals?

A. David Bowie

B. Paul Rodgers

C. Robert Plant

D. Chris Daughtry

***

9. The Broadway show "Movin' Out," which came to Shea's in April, features whose songs?

A. Rod Stewart

B. ABBA

C. Billy Joel

D. The Who

***

10. The Thursday at the Square concert series marked how many years in 2006?

A. 10

B. 15

C. 20

D. 25

***

11. How many taps are there in the Buffalo Tap Room & Grill?

A. 14

B. 21

C. 32

D. 40

***

12. John Schuck returned to his Western New York roots in June to play the role of Daddy Warbucks in "Annie." Which of these TV roles has Schuck filled during his career?

A. Herman Munster

B. Klingon

C. Police sergeant

D. All of the above

***

13. What song topped National Review's list of the "50 Greatest Conservative Rock Songs"?

A. "Won't Get Fooled Again" by the Who

B. "Stand by Your Man" by Tammy Wynette

C. "You Can't Always Get What You Want" by the Rolling Stones

D. "Born in the USA" by Bruce Springsteen

***

14. The documentary "Wordplay" explored what craft?

A. Speech writing

B. Song composing

C. Book editing

D. Puzzle making

***

15. A bonus feature on the DVD for "Final Destination 3" allows viewers to do what?

A. Change the music during certain scenes

B. Choose the fates of characters

C. Alter the weather in some sequences

D. All of the above

***

16. Marty Casey scored a record deal with his band after finishing second on what reality show?

A. "Rock Star: INXS"

B. "American Idol"

C. "Survivor"

D. "Dancing With the Stars"

***

17. Match the movie with the quote from Jeff Simon's review:

A. "My Super Ex-Girlfriend"

B. "Find Me Guilty"

C. "Looking for Comedy in the Muslim World"

D. "Scoop"

1. "It has a clever line or two, but it's a feeble yarn that should never have made it past the story stage."

2. "The movie does constant battle with its own blandness, but, by God, when it's funny, it's laugh-out-loud, thigh-slapping funny."

3. "It's very funny, though, in a way that keeps sneaking up on you for days, weeks, perhaps years."

4. "It's a very entertaining film that purports to tell us about some real-life counterparts to 'The Sopranos.'"

***

18. What comedian told a local audience that "Chippewa is the Indian word for drunken white people"?

A. Damon Wayans

B. Brian Regan

C. Dave Chappelle

D. Jerry Seinfeld

***

19. Broadway composer David Shire told Mary Kunz Goldman that when he offered to perform at his alma mater, he thought "maybe I'd hear from them in a couple of years." Instead, Shire soon found himself back working with students and putting on a concert in his old school in April. What is his alma mater?

A. Buffalo Academy for Visual and Performing Arts

B. Nichols School

C. St. Francis High School

D. Sweet Home High School

***

20. The Goo Goo Dolls returned home in April fresh off the release of the group's album "Let Love In." What was the group's first moniker -- which it soon dropped?

A. The Sex Maggots

B. Monkey Business

C. The Fan Club

D. Rock Steady

******

Answers

1. A. 3.; B. 2.; C. 4.; D. 1.

2. A

3. B.

4. A.

5. 1. C; 2. B; 3. A; 4. D.

6. D

7. D.

8. B.

9. C.

10. C.

11. B.

12. D.

13. A.

14. D.

15. B.

16. A.

17. A. 2.; B. 4.; C. 3; D. 1.

18. C.

19. B.

20. A.

There are no comments - be the first to comment